Çelik Kapı Alırken Sıkça Karşılaşılan Sorular

Çelik kapı almak isteyenler için birçok modelin olması önemli bir avantajdır. Ancak bazı çelik kapı modellerini alırken bilmeniz gerekenler var. Çelik kapı modelleri her geçen yenileniyor. En fazla tercih edilen kapı türü olduğu içinde bu alanda çalışmalar hızlıca devam ediyor. Bu yazımızda çelik kapı alırken sıkça karşılaşılan sorular hakkında detaylı bilgiler verelim.

Neden Çelik Kapı Tercih Etmeliyim?

Çelik kapılar dış güvenlik açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle sıklıkla tercih edilir. Çelik kapıların diğer kapılardan ana farkı kesinlikle çok daha güvenli olmasıdır. Bu nedenle de dünya genelinde çok daha fazla insan tarafından tercih edilmektedir.

Ev, ofis ve diğer alanlar için çelik kapılar en ideal tercih gibi görünmektedir. Çelik kapıların açılması çok daha zor bir kapı olduğu için kilit sisteminin daha karışık olduğunu söyleyebiliriz. Dışarıdan gelecek müdahalelere karşı dayanıklı yapısı ve uzun ömürlü olması nedeni ile çelik kapılar çok daha fazla tercih edilir.

Her Çelik Kapı Güvenli Midir?

Çelik kapı sorunları denildiği zaman akla ilk olarak uzun ömürlü olup olmadığı ve bir de en önemlisi güvenli olup olmadığı gelmektedir. Her çelik kapı güvenli demek kesinlikle hata olacaktır.

Ne yazık ki her çelik kapı sizi dış etkenlerden korumaz. Çok farklı çelik kapı türleri olduğu için kalitesine oranla daha fazla güvenli olan ve daha uzun ömürlü olan çelik kapılar bulunmaktadır. Her çelik kapı üretiminde farklı malzemeler kullanıldığı için ömrü de bir o kadar değişkenlik gösterir. Çelik kapı üretiminde malzemelerden montajına kadar kesinlikle dikkat edilmesi gereken çok önemli durumlar söz konusudur.

Çelik Kapının Alırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekir

Çelik kapı alırken dikkat edilmesi gereken çok fazla durum söz konusudur. Ancak ilk olarak bakılması gereken TSE onaylı malzemeler ile üretilmesidir. Bu durum son derece önemlidir. Kapının ne kadar kaliteli olduğu buradan anlaşılmaktadır.

Çelik kapı sorunları yaşamamak ve daha uzun ömürlü bir çelik kapıya sahip olabilmek için mutlaka buna dikkat etmeniz gerekmektedir.

Çelik Kapı Montajının Önemi Nedir?

Çelik kapıların montajını yaparken kesinlikle ileride yaşanacak sorunlara maruz kalmamak oldukça önemlidir. Doğru montaj yapılmamış bir çelik kapı zannettiğiniz kadar güvenli olmaz. Bu nedenle kesinlikle bu işte profesyonel olan ekipler tarafından yapılmalıdır.

Hangi Malzeme Çelik Kapı Üretiminde Önemlidir?

Çelik kapı üretiminde karbon kullanılmaktadır. Üretilen çelik kapılardaki karbon miktarı güvenlik ile doğrudan orantılıdır. Bu nedenle de çelik kapı sorunları içerisinde çok fazla söz konusu olmasa da, karbon kullanımı oldukça önemlidir.

Ucuz çelik kapıların üretiminde, daha az karbon miktarı kullanıldığı için çok fazla güvenli değildir. Çelik kapı sorunlarında en temel durumlardan bir tanesi de kapı alırken çok özellikle araştırma yapmadan ucuza kaçan çelik kapıların alınmasıdır. Yerine göre üretilmeyen standart kapılardan olmayan Uzak Doğu üretimli çelik kapılar kesinlikle standart kaliteli çelik kapılara oranla çok daha kısa ömürlüdür. Daha uzun ömürlü kapıya sahip olabilmek için gerekli şartları sağlayan ürün alımından sonra da hizmet veren kaliteli firmalara yönelmek çok daha akıllıca olacaktır.

Mar 1, 2022