Çelik Kapılarda Alınması Gereken Güvenlik Önlemleri

Çelik kapılar yapıların giriş kısımları için tercih edilen güvenli ürünlerdir. Özellikle emniyet açısından tercih edilen çelik kapıların sadece kaliteli ve sağlam olması maksimum güvenlik açısından yeterli değildir.

Çelik kapılarının en iyi şekilde koruma sağlamaları için bir takım güvenlik önlemlerinin alınması gerekir. Çelik kapılarda alınması gereken güvenlik önlemleri olarak şu başlıkları size sunacağız. Her başlığımızın altında ilgili konuyla alakalı bilgilendirici içeriklerimizi de paylaşacağız.

Çelik Kapılarda Alınması Gerekli Güvenlik Önlemleri

Yapılarınıza çelik kapı yaptırırken kapının kaliteli ve dayanıklı malzemeden yapılmış olması ilk dikkat edilecek hususlardan birisidir. Ancak tek başına bu yeterli değildir. Çelik kapılarda bunun dışında alınması gerekli olan güvenlik önlemlerini saymadan önce çelik kapı tercih yaparken öncelikle dikkat edilmesi gerekenleri sayalım. Güvenli bir giriş kapısı için ilk doğru seçim çelik kapı seçimidir. Çelik kapı seçerken de çelik kapının bazı özelliklerine dikkat etmek gerekir. Bu özellikleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Çelik kapınızın kapalı durumdayken kapı arkası ve kasa arkasındaki boşluğun 3mm den az olması önemlidir. Bu hırsızların kapı aralarına çeşitli malzeme koyarak kapının kilidini açmalarını önlemek açısından gereklidir.
  • Çelik kapı üstündeki kilidin delinmesi zor olan bir maddeyle kuvvetlendirilmiş olması gerekir.
  • Çelik kapı kasasında yer alan ve millerin girişini sağlayan yuvaların dayanıklı çeliklerle kaplanmış olması son derece önemlidir
  • Çelik kapınızın çerçevesinin de dayanıklı bir şekilde olması güvenlik açısından ayrıca dikkat edilmesi gereken hususlar arasındadır.

Çelik kapı seçerken saymış olduğumuz bu özelliklere dikkat etmeniz kaliteli bir çelik kapı satın almanızda size yardımcı olur. Çelik kapı satın alırken dikkat edeceğiniz bir diğer önemli husus da kapının güvenlik sertifikasına sahip olmasıdır. Seçeceğiniz çelik kapının güvenlik sertifikasının en az 5 ve üzeri olması gerekir.

İyi ve kaliteli bir çelik kapı seçtikten sonra güvenliği arttırmak adına çelik kapınızla ilgili güvenlik önlemleri almanız gerekir. Çelik kapılarda alınması gereken güvenlik önlemleri olarak şunları söyleyebiliriz:

Çelik kapı kilit göbeğiniz yüksek oranda güvenlikli olsun

Çelik kapınız ne kadar sağlam olursa olsun kilit kısmının ve göbeğinin yeterince güvenli olmaması hırsızların kapıyı kolayca açmasına olanak sağlar. Bu bakımdan iyi bir çelik kapı göbeği için kapı kilit silindirinin tuzaklı ve çelik kaplı barel olması, maymuncuğa karşı korumalı olması, kilit göbeğinin anahtarının kopyalanamaz olması, çelik pimler olması ve güvenlik sertifikalı bir barel olması önemlidir.

Çelik kapınızı kilitlemeyi ihmal etmeyin

Kapınız en sağlam ve kaliteli çelik kapıdan imal edilse de çelik kapınızı içten kilitlemediğinizde küçük bir anahtarın sadece güvenliğine muhtaç kalırsınız. Bu bakımdan ister içerde oldun ister dışarıya çıkın çelik kapınızı mutlaka kilitleyin. İçeriden sıkı bir şekilde kilitlemek için mandallı kilit sistemi oldukça pratik ve kolaydır. Bunu alışkanlık haline getirerek içerideyken hem alttan hem de üstten kapınızı kilitleyin. Dışarıya çıkarken de aynı şekilde çelik kapınızı kapattıktan sonra mutlaka kilitlemeyi unutmayın.

Çelik kapınızın rozetinin kaliteli olmasına dikkat edin

Kapı kilit rozetleri hırsızların kopartıp kilit silindirine kolayca ulaşabilecek özellikte olmaması gerekir. Bu bakımdan çelik kapınızın rozetinin kaliteli olması çok önemlidir. Bu bakımdan hırsızlara karşı güvenlik önlemi sağlamak adına kapının rozetinin kolayca kopartılmayacak şekilde kaliteli olmasına dikkat edin.

Çelik Kapınız İçin İyi Bir Emniyet Kancası Kullanın

Kapınızı kapadıktan sonra kasa ve kapı arasında 3mm daha fazla boşluk varsa kapınızın levye ile açılma ihtimali yüksektir. Buna karşı önlem almak adına çelik kapınızın emniyet kancasını iki adet kullanın. 2 baralli kapılar için 2 adet emniyet kancası takmanız önerilir. Böylece kapınızın levye ile kastırılma ihtimali ortadan kalkar.

Mar 8, 2022