Çelik Kapı Nasıl Temizlenir?

Çelik kapıların temizlenmesi son derece kolaydır. Sık sık temizlenmesine gerek olmasa da belirli aralıklar ile kapıları temizlemek çok daha şık durmasına neden olur. Temizlerken kullanılacak malzemeler ise son derece önemlidir. Kapının dış görüntüsünü bozmayacak, çalışma aksamını aksatmayacak temizlik maddeleri kullanmak son derece önemlidir. Çelik kapı temizlemek son derece kolay olsa da dikkat edilmesi gereken önemli durumlar vardır.

Bulaşık Deterjanı ile Çelik Kapı Silme

Çelik kapıları temizlemek için en ideal ve basit yöntemlerin başında bulaşık deterjanı ile silmek gelmektedir. Tüy bırakmayacak bir beze ılık su ve deterjanı harmanlayıp temizleme işlemine başlayabilirsiniz. Bezin nemli olmasına dikkat edin.

Eğer çelik kapınızı uzunca süredir temizlemiyorsanız ve kapınızın biraz daha kirli olduğunu düşünüyorsanız sıcak su miktarını biraz arttırmanız daha iyi temizlemenizi sağlayacaktır bulaşık deterjanı kapının üzerinde yer alan lekelerin büyük kısmını temizler ahşap ve metal bölümler için de bunu tercih edebilirsiniz. Temizleme işlemi bittikten sonra ise havlu ya da peçete benzeri kuru bir bez ile kapınızı kurulamayı ihmal etmeyin. Kapı temizliği için Arap sabunu da önemli bir tercih olabilir. Bulaşık deterjanı ile yapmış olduğunuz temizliğin benzerini de Arap sabunu ile yapabilirsiniz.

Çelik kapılar üzerinde herhangi bir leke yok ise sirkeli ılık su ile temizlemek yeterli olacaktır. Özellikle ahşap kısımlar için çamaşır suyu ya da diğer zararlı kimyasal maddeleri kullanmaktan kaçının. Ahşap yüzeyler için en uygun temizlik yöntemi ise sirkeli su olacaktır. Özellikle kapıyı komple temizlemek istiyorsanız sirkeli su deterjanlı su ve Arap sabunu karışımı yaptıktan sonra kısa süreli silme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede kapınızı sık sık temizlemek ve detaylı uzun temizlik yapmak zorunda da kalmazsınız.

Çelik Kapı Bakımı Nasıl Yapılır?

Dönem dönem çelik kapılara bakım yapmak gerekir. Aksi halde ömürleri kısalabilir ve farklı sorunlar çıkarabilirler. Bu nedenle çelik kapıları yönelik bazı bakımlar ve temizliği ihmal etmek hata olacaktır.

Çelik kapıların menteşelerinin makine yağı ile yağlamak hem daha rahat bir şekilde açılıp kapanmasını sağlayacak, hem de kilit sistemini yormayacaktır. Makine yağı evde yok ise Zeytinyağı ile de deneme yapabilirsiniz. Kapının içerisinde yer alan plastik donanımları ise haftalık olarak ılık deterjanlı su ile silmek yararlı olacaktır. Kapıların hem uzun ömürlü olması hem sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde çalışması için ise contaları/ fitillerin sağlam olması oldukça önemlidir.

Bu nedenle yırtılma gibi durumlarda değiştirmek gerekir. Metal kısımlar da zaman zaman boya kabarması meydana gelebilir. Öncelikli olarak zımpara ile temizlemek sonra üzerini boyamak gerekir. Bunları yapmadan önce ise ılık ılık ıslak bezle silmeye devam ederseniz kapılarınız paslanır buna da dikkat etmek gerekir.

Mar 1, 2022