Güvenlik Amaçlı Kapı Seçerken Nelere Dikkat Etmemiz Gerekir?

Kapılar özellikle evlerin giriş kısmında hem dekoratif olarak bir tamamlayıcı rolündedir, hem de güvenliğimizi sağlayan en önemli unsurların başında gelmektedir.

Güvenlik amaçlı kapı seçerken dikkat edilmesi gereken pek çok unsur bulunmaktadır. Özellikle alt katlarda oturan ve müstakil evlerde oturanlar için güvenliği sağlamak adına özellikle son sistem çelik kapılar önerilmelidir. Butik kapı seçerken dikkat edilecekler ve hangi kapının ve hangi kapı modellerinin size uygun olduğunu yazı içeriğimizde bulabilirsiniz.

Kapının Güvenli Olduğunu Nasıl Anlarım?

Özellikle günümüzde üretilen çelik kapıların tamamı son derece dayanıklıdır. diğer kapı türlerine göre ya da eski tür tarzdaki çelik kapı modellerine oranla yeni nesil çelik kapıların çok daha dayanıklı ve güçlü olduğunu söylemekte yarar var. Bu nedenle en fazla tercih edilen modeller arasında gelmektedir.

Eğer emniyetli bir kapı istiyorsanız, kesinlikle dikkat etmeniz gereken çok fazla konu vardır. Özellikle kilitleme kademeleri ve kilitleme sistemleri mutlaka iyi durumda olmalıdır. Güvenli kapı sistemleri çoğu zaman kademeli şekilde kilitlenebilme özelliğine sahiptir. Bu da dışarıdan gelecek darbelere ya da kapıyı açmaya çalışacak hamlelere karşı koruyucu niteliğindedir. Kapıların güvenliğini etkileyen unsurların başında ise kullanılan malzeme kalınlığı ve malzemenin kalitesi gelmektedir. Yapısı gereği çelik kapılar dış etkilere karşı oldukça dayanıklıdır. Bu sayede çelik kapıların diğer kapıları oranla çok daha güvenli olduğunu söylemekte yarar var. Özellikle evinize ve kapınızın ölçülerine uygun şekilde yaptırılacak olan güvenlikli çelik kapılar kesinlikle en yüksek verimi sunacaktır.

Kameralı Dürbünde Tüm Gün Kapıma Gelenleri Kayıt Altına Alır mı?

Özellikle kameralı dürbün son dönemde oldukça fazla tercih ediliyor. Dışarıyı rahat bir şekilde görebileceğiniz evinize gelen insanlara kapıyı açmadan tanıyabileceğiniz bir sistem olduğu için son derece kullanışlıdır.

Kameralı kapı dürbünü güvenliği sağlama konusunda son derece başarılı başarılıdır. Kamerada dürbün sayesinde tanımadığınız insanlara karşı çok daha temkinli olabilirsiniz. Özellikle kapınız çalındığı anda otomatik olarak kamerayı ekranı belirli bir süre yansıtır. Bu sayede kapı çalar çalmaz gelen kişiyi görürsünüz. Ayrıca siz evde yokken de kamera zil çaldığı anda gelen kişileri kayıt altına alır. Bu sayede evde olmasanız bile kimlerin geldiğini görebilirsiniz. Kameralı dürbün akşamları ya da karanlıkta kapımızı çalan kişilerin kim olduğunu da gösterir. Kızılötesi özelliği sayesinde ışık olmayan ortamlarda bile kayıt alabilmektedir.

Kameraya alınan görüntüler geniş LCD ekrana yansıtıldığı için ufak çocuklar ya da görme problemi yaşayan kişiler bile gelen kişileri kolayca görebilir. Görünen kişilere istediği takdirde kapıyı açabilir tanımadığı kişilere ise kapıyı açmama konusunda çok daha dikkatli olacaktır.

Çelik Kapının Sağladığı Avantajlar

Özellikle en popüler olan ve araştırılan kapı türü olduğu için çelik kapı alırken nelere dikkat etmek gerekiyor? Sorusu sıklıkla soruluyor. Çelik kapı çelik malzemeden üretildiği için son derece avantajlıdır. Ancak güvenli çelik kapı modelleri tercih yaparken mutlaka dikkatli olmak gerekir.

Sıcak ya da soğuk hava koşullarına karşı dayanıklı bir kapı olduğu için de dış kapı modeli olarak sıklıkla kullanılmaktadır. Çelik kapılar çoğu zaman sıklıkla bakıma ihtiyaç duymazlar. Bu nedenle de pratik bir kullanım sunulmaktadır. İyi ve kaliteli bir Amerikan kapı seçerken nelere dikkat etmek gerekir? Sorusuna ise cevap vermek gerekirse, gelen sesleri engelleyici bir özelliğin olması kesinlikle bu kapıyı en özel kılan unsur olarak ön plana çıkıyor. Bunların dışında rüzgarın içeri girmesini engelleme gibi oldukça önemli özellikleri bulunmaktadır.

Mar 21, 2022