Kapı Kilidi Dönmüyorsa Ne Yapmak Gerekir?

Eve geldiğiniz anda ya da iş yerinizi açmaya çalıştığınız anlarda dış kapının kilidi dönmüyor ve içeri giremiyorsunuz. Direkt olarak bir çilingir çağırmaya gerek yok. Sizlere önereceğimiz basit yöntemler ile kapı kilidini açmayı deneyebilirsiniz. Öncelikli olarak kapıya müdahale etmek yerine içeride birisi var mı? Bunu öğrenin. Kapıya tıklayarak veya seslenerek içeride birisi var mı? Bunu teyit edin. Eğer içeride birisi var ise, şanslısınız hiçbir sorun kalmamış demektir.

Kapının Arkasında Anahtar Olmadığından Emin misiniz?

Özellikle bu durum çelik kapılarda çok daha sık şekilde yaşanmaktadır. Çelik kapının arkasında bir anahtar olup olmadığından emin olun. Kapının arkasında unutulan anahtardan dolayı anahtar kapı göbeği boş dönecek ve bu nedenle kapıda kalmış olacaksınız. Bu kontrolü sağladıktan sonra size en yakın olan çilingir ekibinden destek alabilirsiniz. Eğer kapının arkasında bir anahtar kalmamışsa sıradaki çözümleri deneyerek kapıyı kendi başınıza açmayı deneyebilirsiniz.

Daire Kapısı Kilitliyse

İkinci adım uyguladığınız kapının arkasında bir anahtar kalmadığına eminsiniz kapının kilidini elinizle sert bir şekilde arkaya doğru ittirerek kilidinizin hareket eden göbek kısmını çevirmeyi deneyin. Bu adımı yaparken dikkat etmeniz gereken bazı şeyler var. Bunların en önemlisi anahtarı çevirirken sert hamleler yapmamaktır. Aksi takdirde anahtar zorlanacağı için kırılması söz konusu olabilir.

Anahtar Dönmüyorsa

Kapının diğer tarafında anahtar olmadığından eminseniz ve yine de kapıya takmış olduğunuz anahtar dönmüyorsa kapı göbeğiniz ile ilgili bir problem olduğunu anlamışsınızdır. Çelik kapılarda genellikle iç aksam da ki sıkışmadan dolayı meydana gelen bu problem oldukça zorlayıcı olabilir.

Bu problemi çözebilmek için kapının kolundan ya da topuzundan kendinize doğru çekin ve kapının üzerine taktığınız anahtarı çevirin. Bu sayede iç aksam da bir bozulma yok ise kapınız açılacaktır. Ancak kapı yine de açılmıyorsa kesinlikle bir çilingir hizmeti almalısınız. Çünkü kapını kilit içerisindeki diğer aksamlarına zarar verme ihtimaliniz daha fazla artacaktır.

Eğer Kapınız Açılıyor Fakat Kilitlenmiyorsa

Bazen kapıda sorunsuz bir şekilde açılır. Ancak kilitleme işlemi yapmaya çalışırken kilidin boş döndüğünü fark ederseniz. Bu en can sıkıcı durumların başında gelmektedir. Bu gibi durumlarda kapınızı kilitlemek için aceleci davranmayın. Anahtarı yavaşça döndürerek kilitlemeyi deneyin çok büyük ihtimalle başarılı bir şekilde kapınızı kilitlemeyi yapabileceksiniz.

Eğer anahtar yinede kilitlenmiyor ve zorlanıyorsa bu durumda en mantıklı yapacağınız şey kesinlikle bir çilingir hizmeti almaktır. Çünkü kapı kilidine zarar vermek bu gibi durumlarda söz konusu olabilir. Kapı kilidine zarar vermek ek masraf anlamına gelebilir. Çelik kapılar her ne kadar günümüzde en fazla kullanılan dış kapı türleri olsa da bazen sorunları da beraberinde getirebiliyor. Kapı kilitleriniz ile ilgili sorunları kendiniz çözemediğiniz durumlarda mutlaka uzman bir çilingir desteği alın.

Mar 1, 2022