PVC Kapı Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

PVC kapı modelleri en fazla tercih edilen kapılar arasında gelmektedir. Üretiminde kanserojen madde içermemesi ses yalıtımı konusunda çok iyi olmaları nedeni ile özellikle ev ve iş yerlerinde sıklıkla kullanılmaktadır.

PVC kapılar günümüz için daha farklı tasarımlar ile üretildiği için ve farklı renk seçenekleri ile birlikte müşterilere sunulduğu için daha çok tercih edilir. PVC kapıların özellikleri ve alırken dikkat edilmesi gereken tüm detayları yazı içeriğin bizde bulabilirsiniz.

PVC Kapıların Özellikleri

PVC kapılar kolay temizlenmesi bakımından oldukça sık tercih edilmektedir. PVC Kapıların Özelliklerini aşağıda görebilirsiniz.

  • Çelik kapılar ve diğer kapı türlerine oranla daha az bakım gerektirdiği için masraf çıkarmaz.
  • Ses yalıtımı konusunda oldukça çok fazla katkı verir.
  • Alüminyum ve ahşap ile birlikte kullanılabilir.
  • Isı yalıtımına da katkısı olduğu için yakıt tasarrufu sağlar.
  • PVC kapılar içerisinde klor bulunmaktadır. Bu sayede olası durumlarda kapı alev alması gibi durumlarda müdahaleye gerek olmadan kendi kendine sönebilir.
  • Isıya ve neme oldukça dayanıklıdır.
  • PVC kapıların tamamı oldukça kaliteli ve dayanıklı malzemelerden üretildiği için hem uzun yıllar kullanım sağlansa bile hiçbir sorun çıkarmaz.
  • Şişme ve kabarma yapmadığı için görüntü kalitesinde hiçbir şekilde bozulma gerçekleşmez.

PVC Kapı Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kapı modeli ne olursa olsun kapı satın alırken mutlaka dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır.

İlk olarak PVC kapı satın alırken soğuk baskı ile yapılıp yapılmadığını bilinmesi gerekiyor. Eğer soğuk baskı yapılmayıp sıcak baskı yapılmışsa aşırı sıcağa maruz kalmaları durumunda PVC kapılar da eğilme meydana gelebilir.

Bunun dışında kapı montajı esnasında kasanın tam oturmaması da gözlenebilir. Ayrıca ağaç cinsi ve kapı kalınlığı da seçim yaparken mutlaka dikkat edilmesi gereken konuların başında geliyor. Genellikle sandviç kasa olmayan kasalar MDF’den üretilir.

Vida tutma konusunda sıkıntılar yaşatır yılların geçmesi ile birlikte kapının kanadını tutan menteşeler zamanla birbirinden ayrılır ve yere düşer. Bu tür sorunların yaşanmaması adına sandviç kasalı kapı modellerini tercih etmek çok daha akıllıca olacaktır.

PVC Kapı Sistemlerinin Artıları

Dayanıklılık

En dayanıklı kapı türüdür. Kimyasal ve neme dayanıklı olan bu kapı türleri, birçok hava ve sıcaklık koşuluna uygun olarak üretilir.

Bakım

Düşük bakım imkanı PVC kapıların en fazla tercih edilmesi ana unsurlarından birisidir. Ahşap ve çelik kapılar gibi düzenli bakım istemez.

Fiyat

PVC kapılar oldukça uygun fiyatlıdır. Oldukça dayanıklı olması da fiyat performans açısından son derece değerlidir.

Geri dönüştürülebilir

PVC malzemesi tamamen geri dönüştürmeye uygun bir malzemedir. Hizmet dışı kaldıktan sonra bile plastik kapı malzemeleri geri dönüştürülebilir.

Mar 13, 2022