Yaz Tatili Hırsızlarına Karşı 7 Etkili İpucu

Yaz tatili hepimizin bir yıl boyunca beklediği, yılın en güzel zamanlarından biri. Fakat yaz tatilinde artan hırsızlık oranlarındaki artış da hayatın kötü gerçeklerinden.

Kapınızı çekip çıktıktan sonra aklınız herkes gibi evde kalmaya devam ediyor değil mi?

Siz uzakta tatilinizi yaparken kafanızı kurcalayan “acaba evim şu anda güvenli mi?” sorusu için tatile çıkmadan yapabileceğiniz, içinizi rahatlatacak bir kaç ipucunu sizinle paylaşıyoruz.

Posta Kutunuzu Boşaltın

Hırsızlar sizin pek dikkat etmediğiniz küçük ayrıntılara dikkat ederler. Posta kutusundan taşan faturalar, zarflar ve onlarca reklam kağıdı evinizde şu an kimsenin olmadığını gösteren en belirgin detaylardan biri olur. Eğer sizde uzun süreli bir tatile gidiyorsanız güvendiğiniz komşularınızdan ara sıra posta kutunuzu boşaltmasını ya da bir süreliğine posta hizmetinizi durdurmayı deneyebilirsiniz.

Güvenlik Sistemleri Kullanmak

Gelişmiş güvenlik sistemleri kullanmak evinizi diğer evlerin yanında daha güvenli olması sağlar ve hırsızları uzakta tutmak için en iyi yöntemlerden biri olabilir. Güvenlik sistemleri sayesinde siz evinizden uzaktayken evinizi istediğiniz zaman görüntülü olarak kontrol edebilirsiniz. Bir diğer seçenek ise hırsız alarm sistemleri. Evinize biri girmek istediğinde yüksek sesli bir alarm çalarak çevreyi uyarır ve hırsızları uzaklaştırır. Ayrıca gerekli durumlarda size, yakınlarınıza ve polise haber verebilir.

Sosyal Platformlarda Yapılan Paylaşımlar

Yaşadığımız zaman dilimde her birimiz sosyal platformlarda güzel anlarımızı, tatillerimizi nerde olduğumuzu paylaşmayı seviyoruz. Fakat hesabınız herkese açıksa bu güzel anları sadece sevdikleriniz değil tanımadığınız ve güvenilir olmayan herkesin sizin evinizden uzakta olduğunu görmesi demektir. Paylaşımlarınızı anlık olduğunu göstermek yerine geçmiş zamanda olduğunu belirten etiketler kullanmak işinize yarayabilir.

Kapı ve Pencereleri İyice Kitlemek

Eviniz siz yokken havalansın diye pencerenizde küçük bir aralık bırakmak isteyebilirsiniz bu sizin için pekte önemli görünmeyebilir ama aralık bir pencere evinizin güvenliği için büyük bir risk demek. Hırsızlık olaylarının büyük bir kısmı açık kapı ve ya pencereden kaynaklanmakta. Çok beklediğiniz yaz tatili için evden çıkmadan önce kapı ve pencereleri bir kez daha kontrol etmeyi unutmayın.

Karanlık Evler

Hırsızlar sürekli bir işaret ararlar uzun süreli karanlık evler ise evde kimsenin olmadığına dair en büyük göstergelerden birisidir ve bu hırsızların dikkatinden kaçmayacaktır. Bu durumlar için kullanabileceğiniz bir başka yöntem zaman ayarlı aydınlatma kullanmak olabilir. Zaman ayarlı lambalar dışında zaman ayarlı saatlerleri elektrik sayacı yada sigorta panelinize monte ederek belirli saatlerde evinizde istediğiniz bir odanın ışığını açabilir ve evinizin karanlık kalmamasını sağlayabilirsiniz.

Sağlam Kapı Kilitleri

Evinizi güvende tutmak için sadece kapılarınızı ve pencerelerinizi kitli tutmak yeterli olmayabilir. Önemli olan kapılarınızda kullandığınız kilitlerin sağlamlığı. Dikkat etmeniz gereken sadece dış kapınız değil balkon ve pencerelerinizinde sağlam bir şekilde kapandığından emin olun. Tam kapanmayan balkon kapınızdan yada pencerenizden bir zarar gelmeyeceğini düşünebilirsiniz. Bunlar sizin için önemsiz gözükebilir fakat eviniz üst katta olsun olmasın bunların hepsi hırsızlar için kolayca evinize girebilecekleri anlamına gelmekte. Tatile yada uzun süreli bir yolculuğa çıkmadan önce kapı kilitlerinizi kapınıza uygun ve güvenli sağlam kilitlerle değiştirmeniz alıcağınız en etkili yöntemlerden biri olacaktır.

Sadece evinizden uzaklaşırken değil tatile çıkmak veya seyahat etmek aklınızda yoksa bile yukarıda ki ipuçları eviniz ve evinizde bulunan değerleri eşyaları koruma adına sizlere yardımcı olacaktır. Sağlam kilitler için Çilingir24 Çilingir hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

Ağu 25, 2019